Германски фермери продават млади телетата за около 50 евро. Те

...
Германски фермери продават млади телетата за около 50 евро. Те
Коментари Харесай

Мъчителната смърт на германските телета


Германски фермери продават млади телетата за към 50 евро. Те обаче не знаят, че изпращат доста от тях на мъчителна гибел в далечни страни. Екип деятели и публицисти наблюдават жестокия път на телетата.

Германски телета в ливанска касапница, завързани и притиснати на пода. След това сънните им артерии биват прерязвани без анестезия. в ужасяваща мъка. Кадрите, показващи всичко това, бяха споделени преди време от групата за отбрана на правата на животните " Animals international " и от предаване на телевизия АРД.
Редакцията предлага
Активистите са съумели да снимат в Ливан и ушната номерация на немските говеда. Така публицистите са успели да възстановят . Едно от тях е било закарано в Испания като младо теле на двуседмична възраст от Ксантен в Северен Рейн-Вестфалия, друго - от градче покрай Бремерхафен, а трето - от Мекленбург-Предна Померания.

Фермерите, които видели фотосите, били ужасени. Те споделили, че са продали дребните телета на двуседмична възраст на районни търговци на добитък. Получили по към 50 евро на животно. Твърдят, че им се е наложило да се разделят с тях по чисто стопански аргументи. Не знаят какво се е случило с животните след продажбата им.

Пътят до Ливан продължава с дни

След превозването от Германия, добитъкът е бил угояван в Каталуния. Най-накрая е закаран в Ливан с транспортен съд - тогава телетата са били към този момент на около 10 месеца. Каталуния е център на угояването на телета в Испания. Хиляди животни от целия Европейски Съюз идват тук точно по тази причина, след което главно се откарват за експорт.

Активисти от групата за отбрана на правата на животните " Animal Welfare Foundation " са разкрили доказателства, че немски животни все по-често биват изнасяни в Испания. Това са най-вече млади мъжки телета, споделя активистката Ирис Баумгартнер, които идват от ферми за млекопроизводство, къдете към този момент не се нуждаят от тях. Те се угояват в Испания и по-късно се изпращат в Либия, Египет, Турция или Ливан, когато са на възраст сред 8 и 10 месеца.

Незаконно пътешестване

Животните, снимани във видеата на деятелите, са били превозени до Испания през няколко събирателни центъра в Белгия и Франция. Те са прекарали в път до 60 часа.

" Тази процедура опонира на европейското законодателство ", споделя Барбара Фелде, административен арбитър и зам.-председател на Германското юридическо сдружение за отбрана на животните. " Търговците на добитък се възползват от обстоятелството, че за транспорти, продължаващи до осем часа, не се изисква позволение. Те показват близки точки като последна дестинация, само че водят животните единствено до идващия сборен център, който може да бъде доближат в границите на времевия прозорец. "

По принцип би трябвало да се уточни крайната дестинация на пътуването, изяснява юристката. Това не може да е промеждутъчен сборен център в Белгия и Франция, а фермата, в която животните се разтоварват най-после. Европейското право обаче се заобикаля посредством посочването на междинните събирателни центрове като последна дестинация. Следователно тези транспорти са противозаконни от самото им начало.

Казано в резюме: в случай че законът беше спазен, на немските животни нямаше да им бъде разрешено превозване до Испания, а по-късно и до Ливан. Затова Фелде приканва за по-решителна политическа интервенция. Така да вземем за пример федералното държавно управление би могло да одобри закон или разпоредба, с които да забрани износа на живи животни за рискови страни.

Какво ще създадат Европейска комисия и Берлин?

Европейска комисия има намерение да преразгледа европейското законодателство за отбрана на животните през 2023 година. Федералното земеделско министерство разгласи още през 2022, че немските ветеринарни документи за експорт на живи говеда за разплод ще бъдат отнети от 1 юли 2023 година.

Но що се отнася до добитъка за кръвопролитие, всички рискове остават. Ако немските животни могат да се изнасят единствено в границите на Европейски Съюз, кой ще ревизира дали по-късно те не се транспортират от Испания в чужбина например? Съществува голям риск хуманното отношение към животните да си остане на назад във времето.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Жестокост безспир: пътят на животните до кланицата
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР