Германски фермери излязоха на протест в Берлин срещу планираното премахване

...
Германски фермери излязоха на протест в Берлин срещу планираното премахване
Коментари Харесай

Германските фермери излязоха на протест

Германски фермери излязоха на митинг в Берлин против плануваното унищожаване на данъчните облекчения за дизела, употребен в селското стопанство, част от договорката, реализирана от държавното управление за запълване на дупката в бюджета, съобщи Асошиейтед прес, представени от News.bg.

Лидерите на трипартийната коалиция, водена от канцлера Олаф Шолц, се споразумяха по отношение на ограничения за запълване на дупка от 17 милиарда евро в бюджета за идната година.

Те показаха, че ще реализиран това посредством понижаване на дотации и леко понижаване на разноските на някои министерства, наред с други ограничения.

Това се наложи, откакто най-висшият съд на Германия анулира по-ранно решение за пренасочване на 60 милиарда евро, в началото предопределени за намаляване на последствията от пандемията COVID-19, за ограничения за подкрепяне на битката с изменението на климата и модернизирането на страната.

Едни от ограниченията на държавното управление, които разгневиха фермерите бяха намаляването на данъчните облекчения за селскостопански дизел и премахването на освобождението от налог върху колите за селскостопански транспортни средства.

Сред протестиращите бе и министърът на земеделието Джем Йоздемир.

По думите му фермерите нямат опция на дизела. Фермери с трактори се втурнаха в немската столицата за митинг пред Бранденбургската врата.

JUST IN: Massive protests by farmers underway in Berlin against the government's plan to remove subsidies on agricultural diesel in addition to introducing a new tax.
— The National Independent (@NationalIndNews)
Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР