Германски екстремист беше осъден днес на 10 години затвор по

...
Германски екстремист беше осъден днес на 10 години затвор по
Коментари Харесай

Германски екстремист беше осъден на 10 години затвор

Германски екстремист беше наказан през днешния ден на 10 години затвор по обвинявания в опит за ликвидиране поради това, че в нетрезво положение съзнателно се е опитал да прегази с колата си служител на реда при пътна инспекция, съобщи Асошиейтед прес.

Присъдата, произнесена от немски съд в Щутгарт, беше оповестена на фона на непрекъснатата угриженост на управляващите към активността на поддръжниците на придвижването " Граждани на Райха ", крайнодясна формация на хора, които отхвърлят легитимността на Конституцията и държавното управление на Германия. 

Мъжът, 62-годишен немец, чието име съдът не заяви в сходство с локалните правила за отбрана на персоналните данни, беше наказан по обвинявания в опит за ликвидиране, нанасяне на телесни повреди, оказване на опозиция и нахлуване против чиновници на реда, както и за овакантяване мястото на пътно-транспортно произшествие без позволение и шофиране в нетрезво положение. Шофьорската му брошура е отнета, а автомобилът му - иззет. Мъжът е наказан да заплати на потърпевшия служител на реда обезщетение в размер на 30 000 евро.

Съдът съобщи, че през последните години подсъдимият от ден на ден се е радикализирал и през 2021 година в чат групи и писма е оприличавал полицейските чиновници на " бойци ", потвърждавайки, че има право " да ликвидира тези бойци без наказване ".

Инцидентът, довел до правосъдния развой против него, е станал, откакто обвиненият е използвал алкохол през февруари 2022 година на проява против рестриктивните мерки, свързани с ковид, а по-късно и на празненство за рожден ден в Югозападна Германия, показва съдът. Полицейски патрул се опитал три пъти безрезултатно да го спре за шофиране с превишена скорост. По-късно втори полицейски патрул също се опитал да спре мъжа. Полицаят слязъл от патрулната кола и се затичал към автомобила на обвинения, с цел да му даде знак да спре. Обвиняемият обаче връхлетял с колата си върху служителя на реда, причинявайки пострадвания по коленете му. След това мъжът траял да кара автомобила, докато служителят на реда се намирал върху предния похлупак на колата му. Полицейският чиновник получил съществени пострадвания на главата, когато паднал.

Обвиняемият бил спрян от идващия полицейски патрул, откакто чиновниците на реда произвели 25 изстрела по автомобила му. Раненият служител на реда се лекувал седмици наред в болница и към момента не е в положение да работи заради посттравматично стресово разстройство.

По-рано тази седмица немските управляващи направиха обиски, свързани с хипотетичен скрит план за прелом, включващ хора, свързани с придвижването " Граждани на Райха ". При една от акциите служител на реда беше прострелян в ръката, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР