Германски асоциации на производители на храни предупредиха за риска от

...
Германски асоциации на производители на храни предупредиха за риска от
Коментари Харесай

Германия: Риск от недостиг на храни и нов скок на цените

Германски асоциации на производители на храни предизвестиха за риска от дефицит заради възходящите цени на суровините, се споделя в репортаж на телевизионния канал Das Erste, съобщи BG ON AIR.

Кризата в Украйна продължава да покачва цените на суровините и питателните артикули, твърди телевизионният канал. Поради това асоциациите на производителите на храни приканват немските управляващи да вземат ограничения, оповестява БГНЕС.

" В един миг може да не става въпрос за това какъв брой костват съставките за нашите артикули, а дали ще можем да си ги набавим по принцип ", цитира Das Ersteslove Кристиан декор Бетихер, ръководител на Федералната асоциация на хранителната индустрия в Германия.

Бетихер прикани немския министър на земеделието Джем Оздемир " най-сетне да премине от зелената стратегия на партията към интензивно ръководство на рецесии ".

В същото време браншовите асоциации предизвестиха, че цените на млечните артикули и на хлебните произведения в Германия може още веднъж да се покачат доста през идващите седмици - надлежно с до 20 и 30%, се споделя в публикацията.

Според Даниел Шнайдер, основен изпълнителен шеф на Асоциацията на немските хлебопроизводители, хранително-вкусовата индустрия страда от възходящите разноски за сила, първични материали и личен състав, а разноските за произвеждане на хлебни произведения са се нараснали с 25-30%
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР