Германската звезда Андре Шюрле изигра първия си мач за Спартак

...
Германската звезда Андре Шюрле изигра първия си мач за Спартак
Коментари Харесай

Шюрле дебютира в разочароващо дерби

Германската звезда Андре Шюрле изигра първия си мач за Спартак (Москва), откакто беше притеглен чартърен от Борусия (Дортмунд). Той влезе при започване на второто полувреме на дербито с Динамо (Москва), приключило без голове. Шюрле опита няколко удара от далечна отдалеченост, които по никкаъв метод не затрудниха вратаря на символичните посетители Антон Шунин.

Сблъсъкът на " Откритие Арена " се отличаваше от множеството мачове през този сезон, които са изпълнени с голове и красиви осъществявания. Динамо игра с човек повече близо час след аления картон на Есекиел Понсе, само че не направи нищо, с цел да стигне до трите точки.

За Спартак седмицата беше изпълнена с доста промени. Клубът продаде бразилските си звезди Фернандо и Луис Адриано, само че притегли международния първенец Андре Шюрле и сина на Хенрик Ларсон - Джордан. От тях в групата за дербито попадна единствено германецът, само че той стартира на пейката.

На трибуните пък беше халфът на АЗ Алкмаар Оливие Тил, който до броени дни също ще подпише със Спартак. 21-годишният холандец ще коства на " червено-белите " 18 млн. евро.

Стартовый состав красно-белых на дерби!#СпартакДинамо pic.twitter.com/RX2qeGMJSa
— FC Spartak Moscow (@fcsm_official) 3 август 2019 година Иначе старши треньорът Олег Кононов заложи в офанзива на Есекиел Понсе, а най-близо до аржентинеца действаше Жано Ананидзе. Изненадата беше включването измежду титулярите на Александър Ташаев тъкмо против някогашния му тим. Той беше предпочетен пред Резиуан Мирзов.

Динамо също се раздели с значим футболист в последните дни - Самба Соу укрепи Нотингам Форест. Звездната покупка Клинтън Н'Жие чакаше своя дебют за " бяло-сините ". Дмитрий Хохлов, сходно на Кононов, избра системата 4-2-3-1, като в предни позиции започва Рамил Шейдаев, подкрепян от Себастиан Шимански, Кирил Панченко и Жоаозиньо.

Состав на #СпартакДинамо

Обсуждаем в комментариях #ДинамоМосква #fcdm #твоякоманДа #РПЛ pic.twitter.com/PaeJGNPjkV
— FC Dynamo Moscow (@FCDM_official) 3 август 2019 година Освен с впечатляващите хореографии на двете агитки, минутите преди началото на дуела бяха забавни с излизането на десния бек на Спартак Айртон, който сподели на публиката новороденото си дете.

Очакваниятя бяха за зрелищно дерби, в което никой няма да се задоволи с равенството. Спартаковци започнаха малко по-агресивно, само че отбраната на Динамо беше готова за самостоятелните рейдове на Аяз Гулиев и Зелимхан Бакаев по двете крила. Пред другата врата Жоаозиньо опита отдалечен изстрел, блокиран от неприятелски бранител.

Бразилецът беше в основата на първата голова заплаха. След негово подаване Кирил Панченко нанесе компактен удар, само че още веднъж защитник на Спартак подложи тялото си. В 29-ата минута Роман Зобнин смъкна топката към връхлитащия Самуел Жиго, само че той не съумя да я засече.

Срещата се развиваше равностойно, само че извънредно глупава постъпка на Понсе внезапно наклони везните в интерес на Динамо. Аржентинецът се опита да овладее дълъг пас, само че подвигна високо крайници си и изрита в корема Антон Шунин. Стражът на Динамо се размина без травма макар бруталното нарушаване, само че реферът Владислав Безбородов не пожали Понсе и му подвигна червен картон.

До почивката Спартак се защитаваше ловко, само че беше ясно, че през второто полувреме Динамо ще има превъзходство. Кононов пусна Шюрле на мястото на Ананидзе с концепцията германецът да деемонстрира класата си на контраофанзива. Крилото незабавно се прояви с удар от границата на наказателното поле, само че той не затрудни Шунин.

В 53-ата минута Панченко стреля с глава на далечната греда, само че топката излезе в навън. Скоро по-късно Максименко отрази шут на Артур Юсупов. Това беше под напрежение интервал за вратаря на Спартак, тъй като Динамо атакуваше масирано.

В 67-ата минута в игра влезе и Н'Жие на мястото на поуморилия се Шимански. Въпреки численото си преимущество, динамовци не съумяваха да излизат на чисти позиции - нещо, което беше изненадващо поради трагичната игра на Спартак в отбранителен проект от началото на сезона.

С всяка минала минута мачът ставаше по-скучен. Спартак рядко минаваше центъра, а всякога, когато това се случваше, Шюрле решаваше да стреля самичък, вместо да търси съотборник. Динамо пък се луташе пред противниковото наказателното поле и всички офанзиви на отбора се проваляха от неверни пасове.

В 86-ата минута Зобнин напредна на скорост, само че също реши да шутира, а Мирзов беше изцяло непокрит на няколко метра в наказателното поле. Последният късмет за гол още веднъж беше на сметката на Спартак. Бакаев центрира, а Жиго отклони с глава, само че на сантиметри от задачата.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 4 кръг, събота 3 август  Спартак Москва 0:0краен резулат  Динамо Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР