Германската верига за търговия на дребно Лидл (Lidl) обяви, че

...
Германската верига за търговия на дребно Лидл (Lidl) обяви, че
Коментари Харесай

Лидл с ключово решение за продажбата на цигари в магазините си

Германската верига за търговия на дребно " Лидл " (Lidl) разгласи, че до края на 2028 година ще спре да продава тютюневи произведения в магазините си в Дания, съобщи ДПА.

Така тя ще стане първата комерсиална верига в страната с сходно ограничаване. Около една пета от цигарите към този момент са свалени от щандовете, показва компанията, предава Българска телеграфна агенция.

Първите магазини без тютюневи произведения ще отворят порти в северния град Хьоринг в четвъртък, като всички нови магазини на компанията в страната ще бъдат " свободни от тютюн ".

Инициативата е значима стъпка в посоката на " бездимно " бъдеще, съгласно един от основателите й, заместител мениджъра по продажбите на " Лидл Дания " Халил Йехия Талеб.

По данни на Датското общество за битка с рака всяка година в страната умират по към 16 000 души вследствие на тютюнопушене.

Още от есента на 2021 година " Лидл " спря да продава тютюневи произведения в Нидерландия, а от 2024 година на супермаркетите в страната към този момент няма да е позволено да търгуват с цигари и други тютюневи артикули.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР