Германската Uniper (Унипер), която е финансов партньор на руската Газпром

...
Германската Uniper (Унипер), която е финансов партньор на руската Газпром
Коментари Харесай

Немската Uniper спира да финансира Северен поток 2

Германската Uniper ( " Унипер " ), която е финансов сътрудник на съветската " Газпром " в градежа на газопровода " Северен поток 2 ", не възнамерява повече да обезпечава средства за плана. Това съобщи неназован топ управител на концерна по време на онлайн конференция, представен от съветската ТАСС в четвъртък.

" Можем да потвърдим, че не планираме в бъдеще да реализираме заплащания. Надявам се, че тази информация ще ви помогне ", добави той.

Компанията обаче отхвърля да заяви направената от нея инвестиция в градежа на " Северен поток 2 ". Според информации сумата възлиза на 700 млн. евро. За привършване на финансирането на подложения на наказания от страна на Съединени американски щати газопровод към този момент оповестиха още трима от финансовите сътрудници на " Газпром " в плана – австрийската OMV (О Ем Ви), Shell ( " ШЕЛ " и немската Wintershall Dea (Винтерсхал Деа " ). Петият сътрудник е френската Engie ( " Анжи " ).

Всяка от тях трябваше да обезпечи 10 на 100 от цената на газопровода, а след завършването му да придобие подобен размер акции от оператора на бъдещия газопровод - Nord Stream 2 ( " Норд Стрийм 2 " ), а сегашният единствен притежател на оператора – " Газпром ", да резервира дял от 50 на 100.

В края на ноември 2020 година " Норд Стрийм 2 " заяви, че сътрудниците в плана съвсем на 100 % са обезпечили финансирането му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР