Германската тенис легенда Борис Бекер беше осъден на две години

...
Германската тенис легенда Борис Бекер беше осъден на две години
Коментари Харесай

Тенис легендата Борис Бекер е осъден на две години и половина затвор |

Германската тенис легенда Борис Бекер беше наказан на две години и половина затвор в Лондон за укриване на активи, откакто бе разгласен в неплатежоспособност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Установено е, че след банкрута си 54-годишният немец и троент първенец от Уимбълдън е трансферирал стотици хиляди паунда от бизнес сметката си в други сметки, в това число в сметка на някогашната му брачна половинка Барбара. Бекер също беше наказан за това, че не е заявил парцел в Германия и е укрил банков заем от 825 000 евро и акции в софтуерна компания.

Съдът в Лондон го оправда по 20 други обвинявания, в това число обвинявания, че не е дал многото си награди, включително два трофея от Уимбълдън и златен олимпийски орден.

Шесткратният притежател на трофеи от Големия шлем отхвърли всички обвинявания с аргумента, че е сътрудничил на попечители и е работил съгласно експертни препоръки.

На чуването на присъдата в петък прокурорът Ребека Чакли упрекна Беке, че е работил " съзнателно и непочтено " и че " към момента се пробва да упрекна другите ".

Адвокатът на отбраната Джонатан Лейдлоу настоя за благосклонност, заявявайки, че клиентът му не е харчил пари за " луксозен метод на живот ", а по-скоро за прехрана на деца, наем и правни и бизнес разноски.

Фалитът на Бекер е в следствие от заем от 4,6 милиона евро от частна банка през 2013 година, както и към 1,6 милиона $, взети назаем от английски предприемач година по-късно, съгласно показанията по време на процеса.

Бекер се прочува още на 17-годишна възраст, когато става първият непоставен състезател, спечелил купата на Уимбълдън на сингъл. По-късно той става номер 1 в тенис ранглистата при мъжете.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР