Германската тенис легенда Борис Бекер беше осъден на 2,5 години

...
Германската тенис легенда Борис Бекер беше осъден на 2,5 години
Коментари Харесай

Осъдиха германската тенис легенда Борис Бекер

Германската тенис легенда Борис Бекер беше наказан на 2,5 години затвор от английски съд, като ще прекара зад решетките половината от присъдата си, оповестява dariknews.bg.

По-рано този месец носителят на шест трофеи от Големия шлем бе приет за отговорен по 4 от 24-те обвинявания, повдигнати против него по отношение на оповестяването му в неплатежоспособност.

Бекер е наказан, тъй като е прикрил повече от 2,5 милиона паунда при оповестяването на банкрут пред юни 2017, като ги е трансферирал на близки и родственици, а също така не е оповестил активи на стойност над 1 милион паунда. Адвокатите на трикратния първенец на Уимбълдън и някогашен номер 1 в света пробваха през днешния ден да го защитят, като оповестиха, че Бекер е понесъл съществени вреди от шума към делото, поради които към този момент няма да може да прави работата си и да изкарва пари.

" Призоваваме ви присъдата да бъде условна, тъй като той няма да може да работи и ще би трябвало да разчита на подаянията на другите, с цел да оцелее. Този развой разруши тотално кариерата му, репутацията му е унищожена ", обявиха юристите му, само че техните доводи не бяха признати от арбитър Дебора Тейлър. " Приемам унижението, което сте изпитали, само че не виждам признаци на покорност у вас ", съобщи арбитър Тейлър.

Бившият номер едно в света, който от 2012 година живее в Обединеното кралство, съобщи по време на правосъдния развой, почнал на 21 март, че към момента има " доста " награди и сувенири от 15-те си години на корта, само че някои от тях са изчезнали. Той увери, че ще върне трофеите си, в случай че знае къде се намират. Сред деветте награди, които кредиторите биха желали да получат, са две от трите му купи от Уимбълдън, два трофея от Откритото състезание на Австралия и златният му олимпийски орден от 1992 година

Борис Бекер печели първия си шампионат от Големия шлем на тревата на Уимбълдън през 1985 година, едвам 17-годишен. Той към този момент е продал на търг част от премиите си за 700 000 паунда (840 000 евро), с цел да изплати някои от задълженията си. Прокуратурата го обвиняваше и в това, че не е заявил два парцела в Германия, както и дялове в апартамент в Лондон, и че е укрил заем в размер на 825 000 евро. Към момента на оповестяването му в неплатежоспособност задълженията на играча, спечелил 49 трофеи през 16-годишната си спортна кариера, се правят оценка на 50 млн. паунда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР