Германската Свободна демократическа партия обяви, че е невъзможно да се

...
Германската Свободна демократическа партия обяви, че е невъзможно да се
Коментари Харесай

Провал на преговорите за коалиция в Германия: Либералите се оттеглиха


Германската Свободна демократическа партия разгласи, че е невероятно да се реализира компромис с консерваторите на Ангела Меркел, и Зелените по сформирането на ръководеща коалиция след изборите през септември за Бундестага и напусна договарянията.

Това съобщи пред публицисти в Берлин водачът на либералите Кристиан Линднер след повече от 12 часа договаряния. "Бихме били принудени да се откажем от нашите правила и от това, което отстоявахме, тъй че е по-добре да не управляваме, в сравнение с да управляваме неправилно", сподели той.

Коалицията „ Ямайка “ (наричат такава коалиция „ Ямайка", тъй като цветовете на партиите в нея съответстват с цветовете на знамето на Ямайка: черно за християндемократите, жълто за либералите и зелено за Зелените), при положение на триумф на договарянията, би разполагала с 393 от 709-те места в Бундестага (55%), само че откакто отдръпването на либералите, останалите участници в договарянията разполагат единствено с 44% от местата и няма да има болшинство.

Германските социалдемократи изключиха опцията за тяхното присъединяване в "голяма коалиция" с ХДС / ХСС - още един вид, който би разрешил да се сътвори държавно управление на болшинството (399 места, или 56%). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР