Германската столица Берлин решава днес дали да приеме правила за

...
Германската столица Берлин решава днес дали да приеме правила за
Коментари Харесай

Берлин обмисля замразяване на наемите заради скока в цените

Германската столица Берлин взема решение през днешния ден дали да одобри правила за заледяване на цените на наемите в града, написа Агенция Франс Прес.

В последното десетилетие цените на парцелите в Берлин са се удвоили, което прави наемите непостижими за доста хора. Постоянните нараствания накараха някои берлинчани да желаят крайни ограничения, като лишаване на жилищата крупни наемодатели.

Разтревожени от наклонността, градските управляващи имат намерение да наложат възбрана на нарастването на наемите до 2020 г.

Планът ще засегне към 1,4 милиона жилища и ще изисква от всеки хазяин, който възнамерява покачване по-голямо от 50 евроцента на квадратен метър, да желае позволение и да се стимулира. Няма да бъдат наранени единствено общинските жилища и частните парцели, които не се дават чартърен.

Мерките в Берлин даже могат да прераснат в нещо доста по-мащабно. Социалдемократическата партия, която е една от двете обединения в ръководството, желае Германия да управлява равнищата на наемите на национално ниво.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР