Германската столица Берлин е избрана от Тесла за място, където

...
Германската столица Берлин е избрана от Тесла за място, където
Коментари Харесай

Тесла избра Берлин за първата си европейска фабрика

Германската столица Берлин е определена от " Тесла " за място, където да се построи първата европейска фабрика на компанията, произвеждаща електрически коли, заяви изпълнителният ѝ шеф Илон Мъкс по време на гала по връчването на премиите " Златен волан ", проведена точно в Берлин от автомобилното списание " Ауто Билд " и вестник " Билд ам зонтаг ".

В отговор на журналистически въпрос Мъск сподели, че така наречен Гигафабрика 4 ще се намира покрай новото летище на Берлин, което следва да бъде намерено южно от немската столица. Мъск заяви още, че " Тесла " ще сътвори в Берлин също по този начин инженерен и проектантски център. По думите му идният Брекзит е направил прекомерно рисковано решение да се открие фабрика във Англия.

Според предходни заявки на " Тесла " задачата на компанията е за стартира да създава електрически автомобили в Европа през 2021 година, а изборът на Германия е поради растящият вкус за електрически транспортни средства.

Според стопански анализатори, през идващите години най-големите индустриални мощности за електрически автомобили ще се намират в Германия, Франция, Испания и Италия, напомня ББС. Работа до 2023 година ще стартират и най-големите фабрики за произвеждане на литиево-йонни акумулатори за електрически автомобили в Европа.

Обявяването на желанието за цех на " Тесла " в Германия идва на фона на напредването на градежа на гигафабриката на компанията в Шанхай, в който се влагат 2 милиарда $ в опит за завземане на най-големият авто пазар, където обаче сега продажбите са наранени от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР