Германската социалдемократическа партия заяви, че ще участва в управляващата коалиция

...
Германската социалдемократическа партия заяви, че ще участва в управляващата коалиция
Коментари Харесай

Социалдемократите ще напуснат коалицията с консерваторите след оттеглянето на Меркел

Германската социалдемократическа партия съобщи, че ще взе участие в ръководещата коалиция с Християндемократическия съюз (ХДС), до момента в който канцлер е Ангела Меркел, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ангела Меркел е настоящият канцлер. Ние направихме тази коалиция с нея. И ще напуснем тази коалиция с нея - по постоянния ред на идващите избори. Искаме да продължим взаимната си работа в държавното управление с ХДС. Мандатът на това държавно управление е до есента на идната година ", съобщи генералният секретар на социалдемократическата партия Ларс Клингбайл в оповестено през днешния ден изявление за немската медийна група Ер Ен Де.

Смяната на управлението на ХДС след отдръпването на Анегрет Крамп-Каренбауер от лидерския пост няма да е проблем за съдействието в обединението, посочи Клингбайл.

Планът на Меркел за подредено предаване на властта е в отломки, а възможностите за предварителни избори в Германия се усилиха, откакто нейното протеже и водач на партията ѝ, Крамп-Каренбауер, се отхвърли от упоритостите си за висшия пост.

В идните месеци Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел ще избере кой да бъде негов водач и претендент за канцлер на идващите федерални избори през октомври 2021 година Един и същ човек евентуално, само че не наложително, ще заеме и двете позиции.

Меркел, опора на стабилността в най-голямата европейска стопанска система по време на нейните 15 години ръководство, сподели, че няма да се кандидатира за преизбиране и се отдръпна от лидеркия пост в партията си през 2018 година, прeдавайки го на Крамп-Каренбауер.

Но в случай че след отдръпването на Крамп-Каренбауер Меркел има партиен водач противник, може да бъде принудена да отстъпи по-рано, което е допустимо да накара нейните съдружни сътрудници, социалдемократите, да се откажат от съюза си с консерваторите и да провокират предварителни избори, разяснява " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР