Германската социалдемократическа партия обяви, че остават в опозиция и няма

...
Германската социалдемократическа партия обяви, че остават в опозиция и няма
Коментари Харесай

Социалдемократите отхвърлят коалиция с Меркел, искат нови избори

Германската социалдемократическа партия разгласи, че остават в съпротива и няма да образуват коалиция с консерваторите на канцлера Ангела Меркел и ще се упорстват за нови парламентарни избори, оповестява немските медии.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц разгласи позицията на партията след снощния неуспех на проучвателните диалози сред Християндемократическия съюз на Меркел, техните баварски съдружници от Християнсоциалния съюз, Зелената партия и демократичната Свободна демократическа партия.

 Засега Германия отсрочва предварителния избор
Засега Германия отсрочва предварителния избор

Това стана ясно от изключителната конференция на немския президент

" Смятаме, че е значимо жителите на нашата страна... да преоценят обстановката ", посочи Шулц на конференция в Берлин, допълвайки: " Ние не се плашим от нови избори. "

Шулц също по този начин сподели: " Не сме разполагаем... да влезем в огромна коалиция. "

Социалдемократите бяха съдружен сътрудник на Меркел в държавното управление през последните 4 години. Те претърпяха най-лошия резултат в историята си на парламентарните избори през септември и неотложно оповестиха, че отиват в съпротива.

След като опцията за съставяне на коалиция " Ямайка " явно беше проиграна, така наречен " огромна коалиция " сред консерваторите и социалдемократите щеше да бъде единствената вяра на Меркел за съставяне на държавно управление на болшинството.

Четирите партии сложиха Германия в " сложна обстановка ", акцентира Шулц, добавяйки, че той и неговата партия считат, че гласоподавателите би трябвало да имат още една дума по отношение на това какво държавно управление би трябвало да бъде формирано.


" Алтернатива за Германия " зове Меркел да подаде оставка

Ние сме удовлетворени, че " Зелените " няма да ръководят, разяснява Гауланд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР