Германската социалдемократическа партия (ГСДП) отказа да покани Герхард Шрьодер на

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) отказа да покани Герхард Шрьодер на
Коментари Харесай

Шрьодер не е поканен на честването на годишнината от основаването на ГСДП

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) отхвърли да предложения Герхард Шрьодер на честването идната седмица на 160-ата годишнина от основаването ѝ заради пораждащите дискусия връзки на някогашния канцлер с Русия на фона на спора в Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Докато той е в близки връзки с агресора, което се вижда от визитата му в съветското посолство предходната седмица, нямаме нищо общо с него ", сподели през вчерашния ден в Берлин генералният секретар на партията Кевин Кюнерт.

Наскоро арбитражна комисия постанови Социалдемократическата партия да не постанова наказване на Шрьодер за връзките му с Русия - въпрос, който от дълго време разединява ръководещата партия, отбелязва ДПА.

След като исковете за обжалване на решение, взето от арбитражна комисия на партията в Хановер, бяха отхвърлени през вчерашния ден от Федералната арбитражна комисия на партията като неприемливи по официални аргументи, Шрьодер може да остане в партията вечно.

Седемдесет и девет годишният деец от ГСДП ще взе участие във видеоклип за историята на партията, който ще бъде излъчен по време на тържеството за юбилея на политическата групировка на 23 май. 

Въпреки всичко Шрьодер " е част от социалдемократическата история ", съобщи Кюнерт.

" Разривът в връзките с Герхард Шрьодер не е исторически, а по-скоро плод на сегашното, като явно е повлиян от неговата позиция във връзка с войната на Путин в Украйна ", изясни той.

Смята се, че някогашният канцлер е доближен на съветския президент Владимир Путин. Освен това в продължение на години той беше в управителния съвет на съветския енергиен колос " Роснефт ", напускайки го единствено поради възходящия напън след нахлуването на Русия в Украйна.

Шрьодер беше канцлер на Германия от 1998 година до 2005 година и водач на Социалдемократическата партия от 1995 година до 2004 г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР