Германската социалдемократическа партия (ГСДП) изостава все повече от консерваторите на

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) изостава все повече от консерваторите на
Коментари Харесай

Германските консерватори набират преднина пред социалдемократите

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) изостава от ден на ден от консерваторите на канцлера Ангела Меркел след предизборния дебат по малкия екран в неделя.

Според седмичното изследване на компанията " Инфратест димап " за немската социална телевизия АРД поддръжката за блока на Меркел ХДС/ХСС се резервира на стабилно ниво от 37 %, до момента в който тази за ГСДП спада с 2 процентни пункта до 21 % - най-ниското равнище в проучванията на компанията от началото на януари, съобщи Ройтерс.

Меркел ще се бори за четвърти мандат на изборите на 24 септември.

Проучването е извършено измежду 1503 гласоподаватели сред понеделник и сряда, което значи, че то е първото цялостно социологическо проучване след телевизионния дебат в неделя сред Меркел и претендента за канцлер на ГСДП Мартин Шулц.

Подкрепата за партия " Алтернатива за Германия " остава непроменена - 11 %, което я прави трета политическа мощ. Следва я Лявата партия с 10 %, отбелязвайки нарастване от 1 пункт.

Със също толкоз се покачва поддръжката за Свободната демократическа партия, до 9 %, а при Зелените нивото остава непроменено - 8 %.

Охулиха Меркел в някогашната Германска демократична република

Ангела Меркел се кани да продължи предизборната акция с визити в някогашната Германска демократична република. Канцлерът приказва ден след бурни манифестации, на които бе яростно хулена от десни националисти.

" За мен е от голяма важност все по този начин да вървя там, където не ме посрещат единствено другарски ", акцентира в районния щемпел консерваторката.

" Мнозина, които не вземат участие в концертите от освирквания и обиди, би трябвало да бъдат насърчени все по този начин да демонстрират гражданска храброст и да се надигат против омразата ", прибавя Меркелпред групировката локални медии " Редакционснетцверк ".

Канцлерът, роден в някогашната Източна Германия, изживя най-трудния избирателен протест от акцията си във вторник вечерта, съобщи нейният екип от ХДС.

В саксонския град Торгау, люлка на ксенофобското и враждебно към бежанците придвижване ПЕГИДА, една от крепостите на " Алтернатива за Германия ", тя бе посрещната с олелия от вувузели, свирки, вопли и крясъци " Махай се! ".

Уязвим избирателен програмен продукт

Екип хакери предизвести, че стратегиите, които ще се употребяват за приемане и предаване на гласове по време на идните избори в Германия, имат „ съществени дефекти ", оповестиха международните организации.

Грешките в кода на софтуера можели да бъдат елементарно употребявани даже от не толкоз опитни зложелатели.

Същата стратегия се употребява при национални и районни избори във федералната република от десетилетия.

Междувременно стартира работа по вероятни усъвършенствания в софтуера.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР