Германската социалдемократическа партия /ГСДП/ беше принудена да обяви, че 3-годишното

...
Германската социалдемократическа партия /ГСДП/ беше принудена да обяви, че 3-годишното
Коментари Харесай

Бъдещето на Германия зависи от ей това куче?

Германската социалдемократическа партия /ГСДП/ беше принудена да разгласи, че 3-годишното куче с име Лима няма право да гласоподава наред с партийните членове дали да бъде признато съглашението за съдружно ръководство с консерваторите на Ангела Меркел. Това заяви Ройтерс.

Агенцията цитира високотиражния таблоид " Билд ", който разгласява фотография на кафяво-бялото клепоухо куче, носещо шалче с цветовете на партията на немските социалдемократи. Фотосът беше съпроводен със сензационното заглавие: " Това куче може да гласоподава за необятната коалиция ".

Изданието напомня по какъв начин четириногото Лима е получило партийна брошура, откакто някой написал от негово име заявление за приемане в партията на 6 февруари. Попълнените персоналните данни в заявката включвали пол, занимание /безработен/ и възраст /21 години след преизчисляване на кучешките в човешки/. Изданието не загатва кой е попълнил молбата на кучето.

Всички партийни членове на ГСДП бяха призовани да гласоподават по пощата от през днешния ден до 2 март дали партията да подпише съдружното съглашение от 7 февруари, контрактувано с Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС).

Вестник " Билд " запита председателката на парламентарната група на ГСДП Андреа Налес, която се чака да оглави партията през април, дали може да се има доверие на вота, откакто и куче може да гласоподава.

" Куче няма право да гласоподава ", отсече Налес, като съобщи, че ще бъдат подхванати юридически ограничения, в случай че се откри имитация на идентичността на някои от партийните членове.

Източник: Нова телевизия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР