Германската софтуерна компания Software AG, която има и голям офис

...
Германската софтуерна компания Software AG, която има и голям офис
Коментари Харесай

Германската Software AG, която има голям офис в София, търси нов собственик

Германската софтуерна компания Software AG, която има и огромен офис в България, евентуално ще смени собствеността си в близкото бъдеще. Ръководството на компанията преди седмици разгласи, че търси покупател за бизнеса, оценен на към 3 милиарда евро. Сега към този момент са ясни главните претенденти за нов притежател: фондовете за дялово вложение CVC Capital, Silver Lake Management и Thoma Bravo, написа Bloomberg.

Агенцията се базира на свои източници, близки до процеса по продажба. Според тях Software AG евентуално ще притегли интерес и от други фондове. До момента няма обвързващи предложения. Този вид покупко-продажби - фондове за дялово вложение да придобият мажоритарен дял в софтуерна компания - стават все по-често срещани в света на технологиите. През март тази година да вземем за пример българската " Булпрос " и немската ec4u се сляха, с цел да бъдат добити от Silverfleet Capital като мажоритарен притежател. Новото име на компанията е DIGITALL.

Software AG е основана в Дармщат, Германия, и работи в областта на Интернет на нещата (IoT), разбор на данни, интеграция, бизнес програмен продукт и други услуги. Над 50% от фирмите във Fortune 500 употребяват услугите на компанията, учредена през 1969 година от Петер Шнел. През 1992 година той основава и фондацията Software AG Foundation, която и досега е притежател на 30% от акциите. За да има договорка, фондацията би трябвало да я утвърди.

Общите доходи на Software AG за 2020 година са 834 млн. евро., а облагата преди налози и амортизации (EBITDA) - 136.4 млн. евро. Приходите през тази година са сходни - за деветте месеца до края на септември компанията е отчела 599 млн. евро, същото равнище по отношение на година по-рано.
Реклама
Software AG има десетки офиси из целия свят. По-голямата част от тях се намират в Европа, само че представителства има и в Северна Америка, Южна Америка, Азия, Африка и Австралия. Един от по-големите развойни центрове на компанията се намира в България. В софийския офис на компанията работят близо 300 души, с към 25 отворени позиции.

За 2020 година сдружението " Софтуер АГ Дивелопмънт Център ", през което Software AG оперира в България, регистрира 24.5 млн. лева доходи и 808 хиляди лева облага, което я прави 26-ата по величина софтуерна компания в България по доходи съгласно класацията на " Капитал " К100. Групата откри офис тук през 2006 година, а сега има близо 300 чиновници, които създават някои от основните артикули и решения за клиенти от целия свят, и са част от световни отдели като маркетинг, PM, IT и други И сега има отворени към 25 позиции в българското сдружение, главно за разработчици.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР