Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия изисква задължителен тест за коронавирус за

...
Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия изисква задължителен тест за коронавирус за
Коментари Харесай

Германска провинция иска задължителен тест за Covid-19 за пристигащите от България

Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия изисква наложителен тест за ковид за всички идващи от рискови райони (с изключение на идващите от Англия и Южна Африка, за които важи наложителна 10-дневна карантина). Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи и напомнят, че от 1 ноември цялата територия на България е оповестена за рисков район.

Тестването трябва да се извърши с бърз тест или посредством PCR-тест до 24 часа преди влизане на територията на федералната провинция или директно по-късно, само че не по-късно от 24 часа след идването. Гражданите, избрали да се тестват посредством PCR тест, са задължени да останат под карантина до излизане на резултата.

Изключенията от условието за тестване са: 
директно преминаващи пътници;изпълняващите вътрешен речен транспорт;трансгранични пътувания с престой по-малко от 24 часа;посещения на родственици, превоз на артикули, пътешестване на дипломати и народни представители при престой по-малко от 48 часа;ежедневни или ежеседмични пътувания на трансгранични служащи.
От Министерство на външните работи напомнят, че при идване от рисков район в Германия, какъвто е и България, се изисква онлайн регистрация преди пътуването на интернет адрес:.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с Генералното консулство на Република България във Франкфурт: +49 69 509 278 13 26, +49 69 509 278 13 15; E-mail:. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР