Германската провинция Бавария въвежда от четвъртък нови мерки за борба

...
Германската провинция Бавария въвежда от четвъртък нови мерки за борба
Коментари Харесай

Бавария започва нов етап в борбата с коронавируса, като смекчава ограниченията

Германската провинция Бавария вкарва от четвъртък нови ограничения за битка с ковид, съобщи ДПА.

Ще отпадне условието за носене в закритите публични пространства на маски ФФП-2, само че не и на елементарните хирургически маски. Ще бъдат също по този начин анулирани рестриктивните мерки, свързани с контактите и по-ранното затваряне на заведенията за хранене и питейните заведения.

Баварският министър председател Маркус Зьодер сподели, че защитните ограничения в най-голямата немска провинция към този момент ще се основават на правилото, че до доста от публичните и частните обекти ще бъдат допускани единствено хора, които са се ваксинирали, преболедували са вируса или имат негативен тест. По-строги ограничавания ще се ползват за магазините и публичния превоз.

Зьодер сподели, че Бавария навлиза в нов стадий от битката с ковид.

Баварското държавно управление също по този начин реши да спре да употребява седемдневната заболеваемост като аршин за налагане на по-строги ограничавания. В бъдеще решенията ще се взимат според от запълването на болничните кревати. При високо равнище на хоспитализациите се планува налагане на по-строги ограничения - като обновяване на наложителното носене на маски ФФП-2 или връщане на рестриктивните мерки на контактите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР