Германската провинция Бавария открива днес първите центрове за задържане на

...
Германската провинция Бавария открива днес първите центрове за задържане на
Коментари Харесай

Германия открива първите центрове за задържане на мигранти

Германската провинция Бавария открива през днешния ден първите центрове за задържане на мигранти, съобщи ДПА.

Центровете са част от проекта на вътрешния министър Хорст Зеехофер за понижаване на броя на претендентите за леговище в Германия посредством забързването на процеса по разглеждане на молбите и за депортиране на неодобрените претенденти.

Планът на Зеехофер за задържането на мигранти на границата докара през юни до политическа рецесия, която заплаши обичайния съюз сред Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и Християнсоциалния съюз (ХСС), напомня ДПА.

Меркел и Зеехофер в последна сметка се споразумяха идващите на южната граница с Австрия претенденти за леговище да бъдат арестувани в директни центрове, до момента в който бъде изяснено дали имат право на такова.

Въпреки че останалите провинции в Германия отложиха отварянето на центровете за задържане, Бавария стартира да ползва от през днешния ден проекта на Зеехофер, макар рецензиите в публичното пространство.

Религиозни групи, бранители на правата на бежанците и опозиционни партии подлагаха на критика проекта, като нарекоха центровете лагери за депортиране и подчертаха заплахата от сегрегация на мигрантите.

Започващите работа през днешния ден в Бавария центрове за задържане съставляват преустроени центрове за приемане на мигранти. Всеки от тях има потенциал да одобри сред 1000 и 1500 души, отбелязва ДПА.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР