Германската прокуратура заяви, че е арестувала учен, заподозрян в шпионаж

...
Германската прокуратура заяви, че е арестувала учен, заподозрян в шпионаж
Коментари Харесай

Германия е арестувала учен, заподозрян в шпионаж в полза на Русия

Германската прокуратура съобщи, че е арестувала академик, обвинен в шпионаж в интерес на Русия, предадоха международните организации.

Изследователят, разпознат като Илнур Н., е с съветско поданство и работи в немски университет. Той е бил задържан в петък.

За задържания има " съществени съмнения, че най-малко от началото на октомври предходната година е бил употребен от съветска разследваща работа ", съобщи прокуратурата на Карлсруе, която е натоварена да преследва обвинените в шпионаж.

Арестуваният се е срещнал най-малко три пъти със чиновник на съветска разследваща работа в интервала от октомври предходната година до юни тази година и получавал пари в брой в подмяна на информация. По време на минимум две от тези срещи той е дал информации на съветския чиновник, отнасящи се до университета, в който е работил.

Засега няма реакция нито от Германия, нито от Русия на информацията. Отношенията сред двете страни са обтегнати поради украинската рецесия, поради обвиняванията в кибершпионаж, отправяни против Москва и поради опита за отравяне на съветския опозиционер Алексей Навални.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР