Германската прокуратура съобщи днес, че е повдигнала обвинения срещу руски

...
Германската прокуратура съобщи днес, че е повдигнала обвинения срещу руски
Коментари Харесай

Германия обвини руски гражданин в опит за убийство на чеченеца Рамзан Кадиров


Германската прокуратура заяви през днешния ден, че е повдигнала обвинявания против съветски жител, упрекнат в обмисляне на ликвидиране на живеещ в Германия чеченски отстъпник по поръчка на чеченския президент Рамзан Кадиров, съобщи Ройтерс.

Прокуратурата твърди, че през лятото на 2020 година Валид Д., чиновник на чеченските сили за сигурност, се е снабдил с оръжие, муниции и заглушител и е проучил къде се намира жилището на рецензия на Кадиров, където той живеел с брат си, който също е критик на чеченския водач.

Валид Д., чието цялостно име не се разгласява според немските закони за отбрана на персоналните данни, отхвърля обвиняванията на прокуратурата, съобщи неговият юрист, представен от списание " Шпигел ".

В изказване на прокуратурата се твърди, че Валид е пътувал сред Германия и Чечения, с цел да съпроводи хипотетичния палач, който също е чиновник на чеченските сили за сигурност.

След идването им в Германия през декември 2020 година двамата са се упражнявали в пукотевица със закупеното оръжие и са разучавали къде се намира жилището на рецензия на Кадиров. Валид е бил арестуван на 1 януари 2021 година, което е осуетило убийството.

По информация от прокуратурата Валид е упрекнат в обмисляне на осъществяването на ликвидиране, подготовка на тежък акт на принуждение, който е заплашил страната и нарушение на закона за надзор над оръжията.

Набелязаната жертва и неговият брат са провеждали акция в обществените мрежи, в която призовавали за самостоятелна Чечения. Убийството е имало за цел да принуди и братът на жертвата да замълчи.

Прокуратурата не даде повече детайлности за идното дело.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР