Германската полиция задържа трима предполагаеми джихадисти от Ислямска държава. Според

...
Германската полиция задържа трима предполагаеми джихадисти от Ислямска държава. Според
Коментари Харесай

В Германия е предотвратен терористичен акт, заловени са трима джихадисти

Германската полиция задържа трима хипотетични джихадисти от Ислямска страна. Според проверяващите те подготвяли терористична офанзива, при която щели да употребяват огнестрелно оръжие или експлозиви.

В град Офенбах, ситуиран във федералната провинция Хесен, органите на реда във вторник задържаха трима хипотетични джихадисти от групировката Ислямска страна (ИД). Тримата мъже са имали желание да убият колкото се може повече хора в региона на Рейн-Майн с огнестрелно оръжие или експлозиви, обявиха от Франкфуртската прокуратура.

Информацията отбелязва, че плануваното закононарушение е било религиозно стимулирано, а обвинените в предишното са се представяли за поддръжници на ИД.

Задържан е 24-годишен немски жител с македонски генезис, както и двама турски жители на възраст 22 години и 21 години. Основният обвиняем, който е 24-годишен, е упрекнат, че към този момент се е снабдил с главните съставни елементи за производството на експлозиви и търсил в интернет огнестрелно оръжие.

Органите на реда претърсили три жилището.

По време на претърсването са иззети доста доказателства, в това число писмени материали и електронни носители на информация, които сега се учат, отбелязва прокуратурата. В жилището на главния обвинен са открити разнообразни детайлности и субстанции, свързани с експлозиви.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР