Германската полиция съобщи днес, че е спряла за проверка група

...
Германската полиция съобщи днес, че е спряла за проверка група
Коментари Харесай

Доброволен отряд с щикове, мачете, бухалки, лютив спрей тръгнал да брани германската граница

Германската полиция заяви през днешния ден, че е спряла за инспекция група от над 50 крайнодесни доброволци, въоръжени с пикантен спрей, щик, мачете и бухалки, които се опитвали да патрулират по границата с Полша, с цел да не разрешават на мигранти да влизат в страната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Доброволците се събрали по апел на подозираната във връзки с неонацистки групи крайнодясна партия " Третият път ". Тя приканила членовете си да стопират незаконните мигранти, пресичащи германско-полската граница покрай град Губен.

Полицията е иззела оръжията, които носели 50-те обвинени, и ги принудила да изоставен региона на Губен нощес и в ранните часове на днешния ден, заяви представител на органите на реда. Някои от обвинените пристигнали на границата с Полша от други краища на Германия.

Десетки хора проведоха през вчерашния ден бдение в Губен в символ на митинг против сходни патрули.

Властите в това време разположиха в допълнение 800 полицейски чиновници на границата с Полша, с цел да управлява притока на мигранти, опитващи се да влязат в Европейския съюз през Беларус, заяви през днешния ден немският вътрешен министър Хорст Зеехофер.

Министърът сподели пред в. " Билд ам Зонтаг ", че " в случай че е належащо " броят им може да бъде повишен още. Зеехофер сподели също, че може да бъдат въведени гранични инспекции, в случай че обстановката не се усъвършенства.

По принцип в границите на Шенгенската зона, включваща 26 европейски страни, няма паспортни и гранични инспекции, само че е допустимо те да бъдат краткотрайно въведени при положение на опасност за сигурността.

Броят на мигрантите, които се пробват на влязат незаконно в Европейския съюз през Беларус, набъбна доста през последните месеци, като основната тежест от притока на мигранти бе понесена от прилежащите страни - Полша, Литва и Латвия.

Германската граница с Полша, от своя страна, стана гореща точка за противозаконната имиграция по по този начин наречения " Беларуски маршрут " към Европейски Съюз. Германската полиция записва 1922 опита за незаконно прекосяване на границата единствено в интервала 1-20 октомври. Мигрантите постоянно идват от Ирак, Сирия, Йемен и Иран.

Неотдавна Зеехофер предложи основаването на взаимни германско-полски гранични патрули, само че Варшава към този момент не демонстрира интерес към концепцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР