Германската полиция съобщи, че нападатели са хвърлили два коктейла Молотов

...
Германската полиция съобщи, че нападатели са хвърлили два коктейла Молотов
Коментари Харесай

Екстремисти хвърлиха коктейли Молотов по синагога в Берлин

Германската полиция заяви, че нападатели са хвърлили два коктейла " Молотов " по еврейска синагога в Берлин, до момента в който канцлерът Олаф Шолц даде обещание да се бори с антисемитизма в Германия, съобщи Агенция Франс Прес.


Няма данни за потърпевши или нанесени вреди, а полицията в немската столица заяви, че проверява нападението, осъществено към 3:45 ч. сутринта в квартал Мите.

" Двама неидентифицирани души пристигнаха пешком и хвърлиха две горящи бутилки, цялостни с течност, в посока на синагогата на Бруненщрасе ", се споделя в изказване на полицията.

Докато маскираните нападатели бягали, силите за сигурност, ситуирани пред синагогата, забелязали " дребен пожар " на мястото, където са стояли нападателите, и съумели да го потушат, " предотвратявайки по-нататъшни последици ".

Докато полицията провеждала следствието, към 8 ч. сутринта 30-годишен мъж на електронен скутер спрял пред синагогата и се опитал да се приближи до постройката.

Когато органите на реда се придвижили, с цел да го спрат, той оказал опозиция и почнал да крещи антиизраелски лозунги.

Полицията заяви, че е освободила мъжа, само че е почнала следствие против него по обвинявания в подбудителство на расова ненавист и опит за нахлуване против чиновник.

Без да визира съответно случая, Шолц разгласява известие в „ X “, в което осъжда антиеврейската ненавист.

" Нападения против еврейски институции, насилствени протести по нашите улици - това е нечовешко, непоносимо и не може да бъде толерирано ", съобщи канцлерът, който сега е на посещаване в Египет.

" Антисемитизмът няма място в Германия. Благодаря на силите за сигурност, изключително в тази обстановка “, написа още Шолц.

Полицейският синдикат и локалните медии оповестиха за конфликти сред стачкуващи и полиция на 17 октомври по време на пропалестински манифестации в Берлин след смъртоносната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври.

Миналата седмица Шолц прикани сънародниците си да проявят взаимност с еврейското население на страната и да подсигуряват сигурността му, като осъди случаите на пропалестинските манифестации, които в огромна степен са неразрешени след нападението на Хамас.

Германия ускори защитата на еврейските институции в цялата страна, базирайки се на тържествената си отговорност за живота на евреите след Холокоста./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР