Германската полиция съобщи, че е закрила сървърите на Hydra, едно

...
Германската полиция съобщи, че е закрила сървърите на Hydra, едно
Коментари Харесай

Германските власти закриха Hydra

Германската полиция заяви, че е протекция сървърите на Hydra, едно от най-големите онлайн борси за противозаконни артикули и услуги. От Bundeskriminalamt (BKA), престъпната полиция на Германия, споделят в публично известие, че Hydra е имал 17 000 000 потребителски акаунта и над 19 000 акаунта на купувачи при изземване на сървърите. Форумът е предложил разнообразни на потребителите си опцията да закупят и употребяват разнообразни артикули и услуги, измежду които опиати, помощ за пране на пари посредством криптовалута, продажбата на подправени документи и други

Би Би Си цитират немската полиция, които са споделили, че интервенцията по събаряне на сървърите на Hydra е била сложна задача, само че в последна сметка са съумели да изведат форума офлайн (той се появява в даркуеб пространството на Tor през 2015). Полицията е получила сигнал, обвързван с местоположението на сървърите на форума в средата на предходната година, като в последна сметка открили, че те се намират в самата Германия.

BKA работят взаимно с американското правосъдно министерство и представители на американската хазна в интервенцията по свалянето на Hydra. Те съумели да проследят местоположението на сървърите на уеб страницата до „непробиваем“ (bullet-proof) хостинг снабдител в Германия. Подобни компании постоянно дават хостинг услуги на киберпрестъпници, като не се интересуват, както от самоличността на техните клиенти, по този начин и от наличието, което оферират. След като откриват това, BKA издействат заповед от немски съд за изземване на сървърите. В хода на акцията са конфискувани също по този начин $25 000 000 в криптовалута и са повдигнати обвинявания към 30-годишен съветски жител, като е упрекнат в търговия с опиати и опит за пране на пари. Идентифицирани са адресите на над 100 криптопортфейла, свързани с Hydra.

От BKA се притесняват, че закриването на Hydra не значи края на престъпната група, която дава отговор за оперирането на уеб страницата. „Знаем, че ще открият нов метод за управление на дейностите си. Вероятно ще намерят нова платформа и ще би трябвало да сме бдителни. Не знаем кои са причинителите, тъй че това ще е идната ни стъпка“, цитира английската медия Себастиян Цвийбел от BKA.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР