Германската полиция съобщи, че е претърсила снощи Кьолнската катедрала след

...
Германската полиция съобщи, че е претърсила снощи Кьолнската катедрала след
Коментари Харесай

Полиция претърси Кьолнската катедрала заради възможно нападение в новогодишната нощ

Германската полиция заяви, че е претърсила нощес Кьолнската катедрала след предизвестие за заплаха от нахлуване в новогодишната нощ, съобщи Франс прес.

В. " Билд " в това време писа, че службите за сигурност на Австрия, Германия и Испания са получили сведения, че група ислямисти желаят да извършат няколко атентата в Европа, евентуално на Нова година и Коледа.

" Въпреки че информацията се отнася за новогодишната нощ, още от довечера ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме сигурността на посетителите на (Кьолнската) катедрала в навечерието на Коледа ", сподели през вчерашния ден началникът на полицията в западния немски град Михаел Есер. Той изясни, че храмът е бил претърсен благодарение на кучета след вечерната литургия и " в съгласие с ръководителя на защитата ".

Днес " всички гости ще бъдат проверявани, преди да влязат в " катедралата. Полицията и настоятелството на храма " предлагат на хората да не носят чанти и да идват рано за службите ".
Като вероятни цели на ислямистката клетка в обявата на " Билд " са посочени Рождественските литургии в Кьолн, Виена и Мадрид. Германският ежедневник оповестява за няколко ареста в австрийската столица и един в Германия.

Представител на виенската полиция, с който Агенция Франс Прес се е свързала, споделил, че на този стадий не може да удостовери новината.

Вчера австрийската полиция обаче разгласи, че ускорява наблюдението, изключително към църкви, религиозни събития и коледни базари в столицата на страната.

" Терористични фактори в Европа приканват за офанзиви против християнски събития, изключително към 24 декември. Поради настоящата оценка на риска... и непрестанно покачващото се ниво на терористична паника като цяло в Австрия има нараснал риск по време на Коледната почивка ", се изяснява в официалното съобщение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР