Германската полиция съобщи, че десетки души, сред които и 26

...
Германската полиция съобщи, че десетки души, сред които и 26
Коментари Харесай

Десетки ранени при сблъсъци на фестивал на еритрейската култура в Германия

Германската полиция заяви, че десетки души, измежду които и 26 служители на реда, са били ранени при безредици, избухнали по време на фестивал на еритрейската просвета в югозападния град Щутгарт, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Малко преди началото на фестивала през вчерашния ден следобяд към 200 протестиращи са се събрали в зоната пред загражденията и са почнали да хвърлят камъни, бутилки и други предмети по служителите на реда и участниците в събитието. Шестима от общо 26-е ранени чиновници на реда са били откарани в болница. Четирима участници във фестивала и двама протестиращи също са потърпевши, само че все още няма информация за степента на пострадванията им.

Вчерашните събития бяха следващата демонстрация на принуждение, белязало еритрейски културни мероприятия в Германия и в други страни. През юли при конфликти, избухнали по време на еритрейски фестивал в западния немски град Гисен, бяха ранени 22 полицейски чиновници. 

Схватка сред поддръжници и съперници на еритрейското държавно управление в Тел Авив при започване на този месец докара до един от най-ожесточените улични конфликти сред африкански претенденти за леговище в града напоследък.

Фестивалът в Щутгарт бе проведен от няколко групи, считани за близки до държавното управление на еритрейския президент Исаяс Аверки.

Десетки хиляди еритрейци напуснаха страната си и се насочиха към Европа, като доста от тях споделят, че са подложени на репресии от държавното управление на Исаяс. Конфликтите по време на събития като вчерашното хвърлят светлина върху дълбокото разделяне сред околните до държавното управление представители на еритрейската диаспора и тези, които живеят в заточение и твърдо се опълчват на президента. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР