Германската полиция провери подозрителни колети в страната във връзка с

...
Германската полиция провери подозрителни колети в страната във връзка с
Коментари Харесай

Полицията проверява подозрителните колети след открития експлозив в Потсдам

Германската полиция ревизира подозрителни пратки в страната по отношение на опитите да задържи индивида, изпратил колет с бомба до аптека в Потсдам през предходната седмица, осведоми Ройтерс.

Властите оповестиха през вчерашния ден, че казусът не е обвързван с тероризъм, а са открили, че пакетът, съдържал пирони, прахуляк, акумулатори, жици и фойерверки, е бил опит за изнудване на куриерската компания DHL.

 Намериха бомба на Коледен базар в Германия Обновена
Намериха бомба на Коледен базар в Германия

Германската полиция е употребила следена детонация за унижоването на взривно устройств

DHL, благосъстоятелност на " Дойче пост ", през днешния ден предизвести клиентите си, че и други подозрителни пакети могат да бъдат засечени , защото милиони пратки са изпращани в навечерието на празниците.

Компанията разясни, че няма да промени политиката си да не ревизира наличието на пакетите.

 Издирват провокиралия бомбена суматоха на Коледния базар в Германия
Издирват провокиралия бомбена суматоха на Коледния базар в Германия

Оказа се, че откритата кутия не е бомба

Германските управляващи са известени и за други подозрителни пакети. Според локални медии в един пакет е открита граната. Той е бил изпратен до провинциалното канцлерство в източния район Тюрингия. Но при инспекция на полицията е открито, че в пратката е имало единствено каталози.

Полицията в източната провинция Бранденбург, където се намира Потсдам, заяви, че са ревизирали 10 подозрителни пакета през днешния ден, само че не са открити експлозиви.

От силите на реда разкриха, че специфичен екип проверява пакета, изпратен до аптека в Потсдам. В екипа има над 50 чиновници . Те търсят и изнудвача.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР