Германската полиция планира допълнителни арести в рамките на , която

...
Германската полиция планира допълнителни арести в рамките на , която
Коментари Харесай

Германската полиция готви още арести след разкриването на заговора за преврат

Германската полиция възнамерява спомагателни арести в границите на, която съгласно прокурорите се е готвела да извърши държавен прелом и да сложи някогашен член на немско кралско семейство като народен водач, предава Ройтерс.

Разследващите споделиха, че групата, доста от които са били членове на придвижването Reichsbuerger (Граждани на Райха), е възнамерявала да сложи аристократа принц Хайнрих XIII Ройс като водач на страната и е разкрила доказателства, че някои членове са възнамерявали да щурмуват Бундестага и да арестуват депутати .

Хайнрих е потомък на кралския жанр Ройс в източната провинция Тюрингия. Той е на 71 години и работи като бизнесмен на недвижими парцели и беше задържан във финансовата столица на Германия Франкфурт в сряда.

Деветнадесет от хипотетичните заговорници бяха арестувани в сряда, до момента в който други шестима трябваше да бъдат изправени пред арбитър в четвъртък, споделиха прокурорите. Много от обвинените са на възраст над 50 години и включват хора с крайнодесни убеждения, такива отричащи Коронавирус и хора, които отхвърлят модерната немска страна.

Холгер Мюнх, началник на федералната полицейска работа, сподели пред телевизия ARD в четвъртък, че броят на обвинените по случая към този момент е 54 и че тази цифра може да нарасне .

" Имаме рискова комбинация от хора, които следват ирационални убеждения, някои с доста пари, други притежаващи оръжия и проект за осъществяване на офанзиви и разширение на техните структури ", сподели Мюнх.

Откриването на хипотетичния скрит план пристигна като потрес в една от най-стабилните европейски демокрации и най-голямата стопанска система.

Нито родът Ройс, нито офисът на Хайнрих са дали отговор на настояванията за коментар.

Бивш народен представител от крайнодясната Алтернатива за Германия също е измежду арестуваните, съгласно прокурорите.

От прокуратурата казаха, че групата е била въодушевена от теориите за конспирацията на дълбоката страна на немските придвижвания Reichsbuerger и QAnon, чиито бранители бяха измежду задържаните след щурма на Капитолия на Съединени американски щати през януари 2021 година

Членовете на Reichsbuerger не признават модерна Германия и нейните граници. Някои са отдадени на остарелия немски " Райх " - монархията, като някои също споделят нацистки хрумвания и имат вяра, че Германия е под военна окупация.

В четвъртък полицията претърси ловна хижа в Тюрингия, за която се твърди, че принадлежи на Хайнрих.

Заместник-кметът на град Бад Лобенщайн сподели, че до локалните поданици е изпратено писмо, в което им се споделя, че паспортите, издадени от немските управляващи, не са годни.

Министърът на вътрешните работи на Тюрингия Георг Майер упрекна Алтернатива за Германия (АзГ), която е парламентарно показана, че се е трансформирала в леговище за десни екстремисти и популяризира " мечти за събаряне на страната ".

В изказване в сряда АзГ осъди напъните на крайнодясната група и изрази убеденост в способността на управляващите да внесат изясненост в обстановката бързо и изцяло.

" Кървавите пакети " до украински посолства - изпратени от офис на Tesla в Германия?

31 украински задачи в 15 страни са получили злокобната пратка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР