Германската полиция осуети мащабен заговор за преврат и установяване на

...
Германската полиция осуети мащабен заговор за преврат и установяване на
Коментари Харесай

Принцът от заговора за преврат в Германия - роднина на българска царица


Германската полиция осуети огромен скрит план за прелом и определяне на монархическо ръководство по модела на империята от 1871-ва година, известна като Втория Райх. Арестувани са 25 души от две тайни придвижвания с имперски и нацистки възгледи. Заговорниците възнамерявали да щурмуват Бундестага и да сложат отпред на новата страна някогашен член на немското кралско семейство, който употребява купата принц - Хайнрих XIII Ройс- Кьостриц.

Оказва се, че принц Хайнрих XIII е родственик на българската кралица Елеонора, втора брачна половинка на цар Фердинанд Български, оповестява Българска национална телевизия.

Родовата им връзка стартира от принц Хайнрих LXIII Ройс - Кьотриц, който умрял през 1841 година. Той е политик от кралство Саксония. Има дванайсет деца.

Най-големият му наследник е Хайнрих IV, бащата на кралица Елеонора. Третият му наследник е Хайнрих VII - пруски военачалник и посланик. Той пък има щерка - принцеса София Рената, която е първа братовчедка на кралица Елеонора Българска.

София Рената се дами за своя братовчед Хайнрих XXXIV. Той апропо е пра-пра внук на нейния дядо Хайнрих LXIII. Двамата имат наследник Хайнрих I, умрял през 1982 година. Неговото пето дете и четвърти наследник е точно станалият прочут през днешния ден Хайнрих XIII. Той е роден през 1951 година.

Така Хайнрих XIII е внук на първата братовчедка на кралица Елеонора - София Рената.

Всички момчета от рода Ройс се кръщават Хайнрих. Когато някой почине и номерът се оваканти, той се дава на новородените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР