Германската полиция осуети мащабен заговор за преврат и установяване на

...
Германската полиция осуети мащабен заговор за преврат и установяване на
Коментари Харесай

Заговорът в Германия: Кои са арестуваните и какво са планирали?

Германската полиция осуети огромен скрит план за прелом и определяне на монархическо ръководство по модела на империята от 1871-ва година, известна като Втория Райх. Арестувани са 25 души от две тайни придвижвания с имперски и нацистки възгледи. Арести са осъществени в Австрия и Италия. Заговорниците възнамерявали да щурмуват Бундестага и да сложат отпред на новата страна някогашен член на немското кралско семейство, който употребява купата принц. Той даже потърсил контакти с Русия, само че не получил поддръжка за идеята си.



Над три хиляди служители на реда организираха 130 интервенции в 11 федерални провинции на Германия. Заговорниците споделяли тайните теории за дълбоката страна на придвижванията " Граждани на Райха " и QAnon, взело участие в щурма на американския Конгрес при започване на предходната година.



Задържан е 71-годишен несъстоял се нов водач на Германия, който се самотитулова като принц Хайнрих XIII. Друг главен обвинен е водач на военното крило на организацията - Рюдигер декор Пе. В заговора са взели участие няколко резервисти и настоящ боен от елитната част на Бундесвера KSK, която беше реформирана главно поради произшествия от крайнодясно естество.

" От една страна има релативно съответни проекти кой какво да прави в вероятно ново държавно управление. Това звучи малко налудничаво. Но съгласно следствието има и военно крило. То включва някогашни военни от Бундесвера с достъп до оръжие, с подготовка в специфичните сили. Според следователите точно те съставляват опасност ", сподели Франк Браутигам - юридически специалист от ARD.

Подготовката за преврата е почнала в края на ноември предходната година. Участниците - към 50 души, са почнали да набират оръжие и съоръжение, да набират нови членове, най-вече измежду военни и служители на реда, и да се упражняват в пукотевица. Съзнавали са, че дейностите им ще провокират гибелта на хора, само че определяли този сюжет като " нужна междинна стъпка " за смяна на системата.

" Тревожно е, че това не са глупави хора. Имат академично обучение, имат прочут опит, имат достъп до оръжие, информация и контакти. Всичко това прави случая изключително рисков ", сподели Себастиан Фидлер - специалист по вътрешна политика.



Сред арестуваните е съветска гражданка, която от името на по този начин наречения принц е потърсила контакти с съветски представители без данни за резултат.

" Това е вътрешен проблем на Германия, самите те го споделиха. Не може да става въпрос за някаква съветска намера. Научихме за случая от медиите и нямаме какво да кажем по въпроса ", сподели Дмитрий Песков - представител на Кремъл.

Германските управляващи показаха, че разкритият скрит план дава взор върху бездната на терористичната опасност от придвижването " Граждани на Райха ". Според немските служби то обгръща 21 хиляди души, пет % от тях са крайнодесни екстремисти.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР