Германската полиция нахлу посред нощ в няколко сгради в провинция

...
Германската полиция нахлу посред нощ в няколко сгради в провинция
Коментари Харесай

Нов опит за преврат в Германия, хванаха крайнодесни естремисти

Германската полиция нахлу измежду нощ в няколко здания в провинция Бавария като част от следствие на скрит план, умислен от крайнодясно екстремистко придвижване, което възнамерявало да провокира всеобщо спиране на електрозахранването и да извърши държавен прелом, заяви ДПА.
Полицейските акции са свързани с шестима обвинени, които имат връзка с придвижването " Граждани на Райха ", група от хора, които не признават властта на актуалното държавно управление.
" Започвайки през 2020 година, обвинените са обвинени в подготвянето на планувано спиране на електрозахранването в огромна част от Германия, саботирайки електрически стълбове, което е имало за цел да разреши на други групи да завземат властта в Германия посредством политически прелом ", се споделя в изказване на мюнхенската прокуратура, представено от Българска телеграфна агенция.
Заподозрените са упрекнати в организирането и участието в терористична формация.
През декември месец 2022 година още веднъж бе осуетен опит за прелом в Германия. Тогава бяха изловени заговорници, възнамерявали кървави убийства и връщане на Втория Райх.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР