Германската полиция нахлу днес във вила на брега на езеро,

...
Германската полиция нахлу днес във вила на брега на езеро,
Коментари Харесай

Германия обискира имоти на руски олигарх

Германската полиция нахлу през днешния ден във вила на брега на езеро, записана на руско-узбекския олигарх Алишер Усманов в южната провинция Бавария, като част от следствие за хипотетично пране на пари, заяви Reuters.

Над 250 чиновници претърсиха вила в елитното ваканционно градче Ротач-Егерн на брега на Тегернзее.

Усманов беше прибавен в листата на западните наказания след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари.

69-годишният мъж, който развива активност в редица бизнес браншове и чието чисто положение съгласно Forbes възлиза на 14,6 милиарда $, е в центъра на две обособени следствия на финансите му в Германия.

Главната прокуратура във Франкфурт съобщи, че обиските са ориентирани към съветския предприемач, обвинен, че е употребявал своята " необятна и комплицирана мрежа от компании и корпорации ", с цел да прикрие произхода на няколко преводи в интервала 2017-2022 година

Смята се, че транзакциите възлизат на многоцифрена сума в евро, се споделя в изказване на основния прокурор, в което не се загатва името на Усманов. Запознати източници потвърдиха, че вилата е била записана на Усманов.

В рамките на настрана следствие мюнхенският държавен прокурор подозира Усманов, че е упълномощил на охранителна компания да следи парцели в Горна Бавария, които са финансово свързани с него, даже откакто той е бил включен в листата със наказания на Европейския съюз.

Смята се, че с заплащането си на тази охранителна компания той е нарушил възбраната за потребление на замразени средства, съобщи мюнхенският прокурор.

Охранителите и ръководителите на охранителната компания, чието име не е посочено от управляващите, също са обект на следствие.

Според управляващите обиските в сряда са били осъществени в три провинции и в град Хамбург.

Телевизионният канал NDR заяви, че 156-метровата яхта " Дилбар ", която съгласно управляващите принадлежи на сестрата на Усманов и също е обект на наказания, е била изтеглена от пристанището на Хамбург в Бремен през нощта, защото корабостроителницата, в която е била закотвена, е имала потребност от място. Федералната престъпна полиция съобщи, че цената на кораба е половин милиард евро.

От началото на войната в Украйна Германия е замразила активи на стойност минимум 4,88 милиарда евро в границите на глобите на Европейски Съюз против съветски жители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР