Германската полиция е задържала заподозрян в схема за изнудване с

...
Германската полиция е задържала заподозрян в схема за изнудване с
Коментари Харесай

В Германия хванаха изнудвача, отровил бебешки храни

Германската полиция е задържала обвинен в скица за изнудване с милиони на супермаркети посредством закани за отравяне на бебешки храни, съобщи ДПА. Агенцията се базира на информация, получена през днешния ден от източници, осведомени с следствието.

Изнудвачът е бил хванат през вчерашния ден от полицията в Офтердинген, покрай югозападния грат Тюбинген, след подадени сигнали от жители.

Полицията търсеше човек, изпратил писма до компании и до полицията, в които заплашва да токсини бурканчета с детски храни в Германия и в чужбина, в случай че не му се платят 10 млн. евро.

Издирван беше мъж, сниман от камери да слага храни на рафтовете в супермаркет във Фридрихсхафен. Там по-късно бяха открити пет отровени бурканчета с бебешка храна.

Прокурор в близкия град Констанц сподели, че обвиненият е заплашил да токсини 20 разнообразни типа храни и показал съответни компании в Германия и чужбина.

Стотици хора са се свързали след апела за помощ с полицията по откритата специфична " гореща линия ", с цел да дадат информация, която да помогне за издирването на изнудвача.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР