Германската полиция е задържала 42 души по време на акция

...
Германската полиция е задържала 42 души по време на акция
Коментари Харесай

42 души са задържани в Германия за взривяване на банкомати

Германската полиция е задържала 42 души по време на акция против банди, обвинени във взривяване на банкомати, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на немските управляващи.

Случаите, при които крадци, нормално нощем, взривяват банкомати и по-късно бягат с парите от тях, са все по-често срещани в Германия през последните години. През последната година те са били рекордните 496, което е нарастване с 27 % по отношение на 2021 година, заяви министерството на вътрешните работи на страната.

През последните три години полицията в седем от общо 16 провинции в Германия е направила инспекции на повече от 5300 транспортни средства и осем хиляди души, съобщи в изказване министерството. Четиридесет и двама души са били арестувани, само че не е ясно в какво тъкмо са упрекнати те. Целта е да се ускори натискът върху причинителите на локално и интернационално равнище.

" Всеки, който взриви банкомат, рискува живота на хора, които нямат нищо общо със случая " съобщи вътрешната министърка Нанси Фезер. 

Тя добави, че в бъдеще случаите могат да бъдат предотвратени единствено посредством ефикасни и широкообхватни превантивни ограничения, като да вземем за пример засилено видеонаблюдение, системи, които боядисват откраднатите банкноти, и понижаване на наличността на парите в брой в обособените обекти.

На доста места банкоматите в банковите фоайета към този момент се затварят за клиенти през нощта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР