Германската полиция е принудена да предприеме по-твърд подход срещу организираните

...
Германската полиция е принудена да предприеме по-твърд подход срещу организираните
Коментари Харесай

Германия е все по-твърда срещу чеченските кланове

Германската полиция е принудена да предприеме по-твърд метод против проведените незаконни групи, настоящи на територията на Германия, включително против незаконните чеченски кланове, споделя " Дойче веле ".

Информациите в немските медии за активността на непознатите незаконни кланове, включително на чеченски мафиотски организации, бяха видяни от управляващите. " Борбата с клановата престъпност е от първостепенно значение за мен ", е декларирал вътрешният министър Хорст Зеехофер, представен от неговия представител Стив Алтер.

Държавата афишира война на престъпните структури

По предписание на министър Зеехофер Федералната престъпна работа (BKA) е създала специфична стратегия за противопоставяне на проведената кланова престъпност, която ще извършва дружно с полицията. Проблемът се състои в това, че немската конституция делегира правата по защитата на вътрешния ред и сигурността на способените органи в обособените 16 провинции. Което ще рече, че Федералната престъпна работа не може да се меси в работата на локалната полиция.

По думите на министър Зеехофер въпросната стратегия съдържа ограничения, които ще оказват помощ на обособените ведомства по места да проверяват по-ефективно активността на незаконните кланове, дейни на територията на няколко федерални провинции. " Считам, че сме длъжни да използваме оптимално всички запаси, с които разполагаме в страната. Една правова страна не трябва да търпи сходни престъпни структури ", разгласи министърът.

На въпрос на Дъждовни води неговият представител Стив Алтер заяви, че под управлението на BKA е основана специфична група, която ще се занимава с активността на проведените незаконни групи на преселници от севернокавказките републики. Нейните специалисти ще оказват подпомагане на локалните полицейски органи при следствието на закононарушенията, осъществявани от по този начин наречената чеченска мафия в Германия. Освен това са планувани и редица административни ограничения, добави представителят, без обаче да навлиза в детайлности. Според осведомени става дума главно за издаваните позволения за престояване, както и на лицензите за осъществяване на комерсиална активност. Според немската преса чеченските кланове са доста дейни в охранителния бизнес и управляват редица компании за защита.

През първите три месеца на тази година Германия е екстрадирала 268 жители на Русия. Трудно е обаче да се каже какъв брой от тях са с чеченски генезис, защото статистиката в Германия не дели жителите на обособените страни и по някакъв различен народен симптом. Не е загадка обаче, че по-голямата част от съветските жители, кандидатстващи за леговище в Германия, са преселници от Чечения и Дагестан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР