Германската полиция арестува двойка иракчани, за които се твърди, че

...
Германската полиция арестува двойка иракчани, за които се твърди, че
Коментари Харесай

Германската полиция задържа двойка от Ирак, обвинена в геноцид срещу язидски момичета

Германската полиция арестува двойка иракчани, за които се твърди, че са членове на " Ислямска страна " (ИД) , по съмнение в геноцид и закононарушения против човечеството за подчиняване на две язидски девойки, оповестиха от Федералната прокуратура, представена от Ройтерс.

Туана и Айша., чиито фамилни имена не се оповестяват според немския закон за неприкосновеността на персоналния живот, бяха задържани във вторник за закононарушения против две язидски девойки сред 2015 и 2017 година в Ирак и Сирия .

Прокурорите споделиха, че девойките са били физически измъчвани, неведнъж изнасилвани и им е неразрешено да изповядват религията си. Двойката е предала девойките на други членове на ИД, преди да напусне Сирия през ноември 2017 година, се споделя в изказване на прокурорите.

" Всичко това служи на задачата на организацията да унищожи язидската вяра ", прибавиха те.

Германските прокурори са употребявали закони за универсална пълномощия, които им разрешават да преследват закононарушения против човечеството, осъществени на всички места по света, с цел да изправят такива случаи пред съда.

В удивително решение през 2021 година за присъединяване в геноцид и закононарушения против човечеството против язиди. Две години по-късно немските законодатели признаха за геноцид

Джихадистката формация умъртви хиляди язиди, пороби 7 000 язидски дами и девойки и прогони по-голямата част от 550 000-членната общественост от прародината им в Северен Ирак.

Язидите са антично религиозно малцинство в Източна Сирия и Северозападен Ирак, което Ислямска страна нападна поради тяхната религия, която съчетава детайли от зороастрийски, християнски, манихейски, еврейски и мюсюлмански вярвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР