Германската опозиционна партия Зелените, която е втора в социологическите проучвания

...
Германската опозиционна партия Зелените, която е втора в социологическите проучвания
Коментари Харесай

Зелените в Германия искат по-лесна процедура за взимане на гражданство за завърнали се евреи

Германската опозиционна партия Зелените, която е втора в социологическите изследвания след консерваторите на Ангела Меркел, желае да бъде улеснено приемането на немско поданство от евреи или техни наследници, които са избягали от нацисткия режим, гласи оповестен през днешния ден отчет, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Германските евреи, които са напуснали страната по време на Третия райх и са взели друго поданство, не могат да претендират за завръщане в Германия, написа в. " Велт ". Според немските управляващи тези хора не са репатрианти, а по-скоро са се отказали от немските си паспорти, с цел да вземат друго поданство.

Филиц Полат, говорителка на Зелените за политиката за миграция и интеграция сподели пред " Велт ", че тази празнина в закона е " безусловно неприемлива ".

Зелените оферират законодателство, което би трябвало да бъде импортирано в Народното събрание след лятната почивка. Законопроектът предлага Законът за немското поданство да бъде променен, тъй че да включва опция да се претендира за натурализация, когато се отнася до случаи на несправедливости, осъществени от нацистите. Втори вид, съгласно Зелените, е управляващите да поясняват настоящето законодателство по-широко. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР