Германската Next.e.GO, която е независим производител на електромобили в Европа,

...
Германската Next.e.GO, която е независим производител на електромобили в Европа,
Коментари Харесай

Германска компания иска да инвестира €100 милиона в завод за електромобили в Гърция

Германската Next.e.GO, която е самостоятелен производител на електрически автомобили в Европа, възнамерява да отвори цех за производството на такива модели в Гърция. От компанията към този момент са подписали съглашение за основаването на джойнт венчър с държавното управление на южната ни съседка.

Това излиза наяве от публично известие на компанията, която през идната година следва да стартира всеобщо произвеждане в първата си база, намираща се в немския град Аахен. Втората такава ще проработи в Гърция.

Според информация на локалното издание Kathimerini инвестицията в завода ще бъде в размер на 100 милиона евро.

От известието на Next.e.GO излиза наяве, че компанията към този момент е получила нужните позволения за пускане на производството на своите електрически автомобили, като се чака то да стартира през първото тримесечие на 2021 година.

Германската компания е учредена през 2015 година от проф. доктор Гюнтер Шух. Към днешна дата за тя има към 450 чиновници, които работят по основаването на високо ефикасни и преференциални електрически модели подобаващи за къси дистанции в градска среда.

През 2018 година е създаден и прототипа на автомобила e.GO Life. Моделът беше показан през април предходната година, като неговата стартова цена би трябвало да потегля от 15 900 евро.

През лятото на тази година компанията се намираше в затруднено финансово състояние, като изиска отбрана от кредитори към 1 юли. Нейният създател - доктор Шух, е основател и на компанията StreetScooter, която прави електрически ванове. През 2014 година тя беше купена от Deutsche Post, само че през 2020 година прекрати активността си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР