Германската министърка на външните работи Аналена Бербок днес определи за

...
Германската министърка на външните работи Аналена Бербок днес определи за
Коментари Харесай

Германия: Замразяването на руското участие в Нов СТАРТ е безотоговорно

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок през днешния ден дефинира за " безконтролно " решението на съветския президент Владимир Путин да замрази присъединяване на Русия в контракта със Съединени американски щати за надзор на нуклеарните оръжия " Нов СТАРТ ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В обръщението си по време на сесия в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида Бербок сподели, че Путин, който заяви за решението си предходната седмица, би трябвало да бъде свикан да възобнови присъединяване на Русия в контракта. 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също дефинира в изявление за ЕйБиСи нюз преди няколко дни като   " огромна неточност " решението на съветския му сътрудник Владимир Путин краткотрайно да спре присъединяване на Русия в последния останал контракт за нуклеарни оръжия сред двете страни.

" Голяма неточност е да се направи това. Не е доста отговорно. Но не мисля, че той има намерение да употребява нуклеарни оръжия или нещо сходно ", сподели Байдън на Мюър в Полша в сряда, преди президентът да отлети назад за Вашингтон.

Байдън сподели, че " не е сигурен какво още е съумял Путин да каже в речта си сега, само че мисля, че това е неточност и съм убеден, че ще успеем да я изправим ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР