Германската марка Porsche, която е част от Volkswagen Group, представи

...
Германската марка Porsche, която е част от Volkswagen Group, представи
Коментари Харесай

Porsche пусна базов Taycan за Европа

Германската марка Porsche, която е част от Volkswagen Group, показа в Европа базовата трансформация на електрическия автомобил Taycan, който стана четвъртият електрически автомобил от поредицата, след електрическите транспортни средства Taycan Turbo S, Taycan Turbo и Taycan 4S, които към този момент навлязоха на европейския пазар.

Новата базова трансформация Taycan е със задно предаване и ще се предлага в две равнища на съоръжение - Performance и Performance Plus. Електромобилите Taycan Performance са оборудвани с едностепенна батерия с потенциал 79,2 кВтч и електрически мотор с мощ до 408 к.с.
 Porsche пусна базов Taycan за Европа

Автономният диапазон на шофиране съгласно стандарта WLTP доближава 431 км. В конфигурацията на Taycan Performance Plus двустепенната батерия е с потенциал от 93,4 kWh, моторът има оптималната мощ 476 к.с., а самостоятелният пробег е към 484 км. Максималната скорост на Taycan и в двете равнища на съоръжение е 230 км/ч.
 Porsche пусна базов Taycan за Европа

Поддръжката на технологията за бързо зареждане с потенциал от 225 и 270 kW, обезпечава презареждане на батерията от 5 до 80% за 22.5 минути. Времето за ускоряване до 100 км/ч е 5.4 секунди. Като алтернатива базовият Taycan може да бъде оборудван с въздушно окачване PASM.
 Porsche пусна базов Taycan за Европа

Технологията Plug & Charge също е внедрена с автоматизирано зареждане от акаунт на водач, без да се употребяват карти и приложения в зарядни станции, които поддържат тази алтернатива. В Германия цената на Porsche Taycan стартира от 83 520 евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР