Германската легенда Франц Бекенбауер обяви, че здравето му няма да

...
Германската легенда Франц Бекенбауер обяви, че здравето му няма да
Коментари Харесай

Бекенбауер ще пропусне погребението на Пеле

Германската легенда Франц Бекенбауер разгласи, че здравето му няма да му разреши да участва на погребалната работа в Бразилия на именития някогашен футболист Пеле.

„ Бих желал да го направя, само че за жалост здравето ми не ми разрешава подобен дълъг полет. Ще съпровождам моя другар в сърцето си в последното му пътешестване “, съобщи Бекенбауер, представен от немския вестник „ Билд “. Трикратният притежател на международната купа Пеле и Бекенбауер, който е печелил Световното състезание и като играч, и като треньор, играха дружно в Ню Йорк Космос през 1970-а. 77-годишният немец съобщи, че Пеле му е бил „ като брат “ и че двамата не контактували в последните години поради здравословното си положение. „ Но другарство като това трае до живот. Останаха ни красивите мемоари “.

Легендарният бразилец умря на 82-годишна възраст в болница в Сао Пауло. Погребението му ще се състои във вторник в родния му град Сантос. В последните години Бекенбауер рядко има обществени изяви поради разнообразни здравословни проблеми. Той не пътува и за Мондиал 2022 в Катар.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР