Германската компания за спортни облекла Adidas отчете поредното тримесечие на

...
Германската компания за спортни облекла Adidas отчете поредното тримесечие на
Коментари Харесай

Adidas покори САЩ и Китай, надделява над основните конкуренти

Германската компания за спортни дрехи Adidas регистрира следващото тримесечие на мощни доходи и висока облага, с помощта на продажбите в Китай и Северна Америка, отнемайки пазарен дял от съперниците Nike.

Продажбите за третото тримесечие набъбнаха с 9% до 5.677 милиарда евро, а чистата облага скочи с повече от 1/3 до 526 млн. евро. Средните прогнози на анализаторите бяха надлежно за 5.86 милиарда евро доходи и 512 млн. евро облага.

Продажбите на марките Adidas и Reebok набъбнаха с 28% в Китай и района и 23% в Северна Америка след премахване на валутните резултати, само че единствено 7% в Западна Европа, което е спад от 19-те % през второто тримесечие.

Компанията означи двуцифрен растеж на продажбите в категориите си за тичане и занимания навън, както и на сериите Originals и Neo, само че регистрира спад приходите от продукти, свързани с футбол и баскетбол, основно заради прекратяването на 2 огромни спонсорски покупко-продажби.

" Adidas още веднъж надпредна на пазара в Съединени американски щати и сподели мощен растеж спрямо главните си съперници Nike и Under Armor. " От друга страна, растежът в Европа доста отслабва ", пишат анализатори от NFS Capital.

Adidas и другата немска марка Puma печелят пазарен дял в Северна Америка, защото клиентите обилно разграбват техните обувки в всекидневен и ретро жанр, пренебрегвайки маратонките за баскетбол и спорт, на които залагат американските съперници Nike и Under Armor.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР