Германската компания за професионални автомобили MAN обяви, че ще съкрати

...
Германската компания за професионални автомобили MAN обяви, че ще съкрати
Коментари Харесай

Германският производител на камиони MAN съкращава 9500 служители

Германската компания за професионални коли MAN разгласи, че ще редуцира 9500 от чиновниците си, което съставлява близо 25% от всички заети в сдружението, съобщи Франс прес.

Компанията  ще пристъпи и към закриването на два от заводите си и една индустриална площадка. С тези ограничения МАН се надява да спести 1,8 милиарда евро. Само разноските за преструктурирането се правят оценка на 3 милиарда евро, а управлението на компанията ще стартира договаряния със чиновниците в най-скоро време.

През първото полугодие на 2020 година, по времето на което бяха въведени изключителните ограничения против ковид, МАН регистрира загуба от 423 млн. евро и спад на приходите от 26% спрямо предходната година до 4,7 милиарда евро. Компанията е един от 10-те водещи марката в производството на камиони и рейсове. Тя е благосъстоятелност на немската корпорация Traton, която също по този начин ръководи и производителите на камиони Scania и Volkswagen Camionhoes. През 2019 година МАН продаде над 105 000 камиони и рейсове в целия свят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР