Германската компания за отдаване на автомобили под наем Nextmove се

...
Германската компания за отдаване на автомобили под наем Nextmove се
Коментари Харесай

Nextmove отказа поръчка за 100 коли на Tesla заради дефекти

Германската компания за отдаване на коли чартърен Nextmove се отхвърли от поръчката си за 5 милиона евро към колоса в областта на електрическите автомобили Tesla. Като причина за отдръпването от поръчката от Nextmove показват спор по отношение на качеството на доставените първи 15 електрически коли Tesla Model 3, осведоми Reuters.

Германската компания заяви, че през 2018 година е поръчала от Tesla 100 електрическия автомобил, само че за първите 15 доставени транспортни средства са зародили възражения по отношение на качеството. Колите били доставени по-рано тази година.

Tesla Model 3 завладя и Европа
Tesla Model 3 завладя и Европа

Електромобилът изпревари съперниците Mercedes-Benz C-Class, BMW 3-Series и Audi A4

След като разногласието зародил, от Nextmove задействали клаузата в договора, съгласно която Tesla би трябвало да възвърне вложените средства. Oт Tesla пък оспорвали претенциите на немците.

Дефектите - съгласно Nextmove електрическите автомобили Model 3 имали недостатъци при боядисването, погрешно окабеляване, драскотини по таблото. Машините също по този начин имали проблематични колела, а във фаровете се образувал конденз. Ако компанията пуснела тези коли чартърен, можела да рискува репутацията си.

От Tesla пък декларират, че са в развой по премахване на проблемите. Вече обезпечили други коли, които да заменят първите.

" Мислим, че решението на нашия клиент (Nextmove) да не приема останалата част от доставката на електрическите автомобили Model 3 не се дължи изцяло на проблемите с колите и тяхното качество, а по-скоро решението им е повлияно от тяхното незадоволство от спор по-рано тази година, който няма отношение към поръчката ", показаха от компанията в известие. Плюс това всеки клиент на компанията производител има правото да върне колата в 7-дневен период след покупка, с цел да бъдат отстранени дефектите, допълват от компанията на Мъск.

Според данни на американската компания до момента немските клиенти са били удовлетворени от транспортните средства, в това число от качеството и положението на електроколите при доставката.

Иначе Tesla разчита на Model 3, с цел да разшири приходите си, което да я докара до мечтаната цел, а точно - да избяга от пазарната нисша и да стане водеща компания в промишлеността.

Създателят и шеф на компанията Илън Мъск съобщи, че Tesla се намира пред " индустриален пъкъл ", тъй като се пробва да усили размера на производството на Tesla Model 3. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР