Германската компания за комунални услуги Райненерги (Rheinenergie), енергиен доставчик на

...
Германската компания за комунални услуги Райненерги (Rheinenergie), енергиен доставчик на
Коментари Харесай

Доставчикът на газ за германския град Кьолн удвоява цените

Германската компания за комунални услуги " Райненерги " (Rheinenergie), енергиен снабдител на град Кьолн, съобщи, че цените за някои нейни клиенти ще се удвоят от 1 октомври заради 450-процентов скок в разноските й за доставка на газ. Това осведоми Ройтерс, базирайки се на изказване на компанията, представени от Българска телеграфна агенция.

Намаляването на количествата газ, получавани от Русия, принуди доставчиците на сила в цяла Европа да закупуват синьото гориво на доста по-високи пазарни цени. " Райненерги " заяви, че покачва цените на природния газ до 18,30 евроцента за киловатчас по отношение на сегашните 7,87 евроцента.

" В апартамент в Кьолн с годишно ползване, възлизащо на 10 000 киловатчаса, разноските за година ще се усилват до към 2002 евро (спрямо към 960 евро сега) ", се показва още в изказването.

Увеличението на цените ще важи за клиенти, които нямат контракти на закрепена цена, изясни компанията пред Ройтерс.

Миналия месец немското държавно управление разгласи такса за всички консуматори на газ от октомври. Тя не се включва в новите оповестени цени. Таксата ще бъде наложена на всички клиенти, в това число тези, които ще получат нарастване на цените от 1 октомври.

Миналата седмица икономическият министър Роберт Хабек сподели, че таксата ще възлиза на сред 1,5 евроцента и 5 евроцента на киловатчас, което значи, че четиричленно домакинство може да се сблъска с спомагателни разноски до 1000 евро годишно.

Министерството на стопанската система отхвърли да разяснява оповестеното от " Райненерги " повишение на сметките, само че представител на ведомството съобщи: " Вярно е, че цените на газа и силата са се повишили доста от началото на съветската война (в Украйна) ", както и че разноските за фирмите снабдители " също се усилват вследствие на това ".

Цените на централното топлоподаване в Кьолн също ще се усилят, достигайки към 705 евро за средноголям апартамент спрямо досегашните 407 евро на година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР