Германската компания за автомобили под наем Sixt обяви, че ще

...
Германската компания за автомобили под наем Sixt обяви, че ще
Коментари Харесай

Германската Sixt подменя автопарка си със 100 000 китайски електромобили BYD

Германската компания за коли чартърен Sixt разгласи, че ще закупи над 100 000 електрически транспортни средства от китайския автомобилопроизводител BYD през идващите години според ново съглашение за партньорство, подписано от двете компании, заяви Reuters във вторник.

Първият стадий от съглашението планува Sixt да поръча няколко хиляди напълно електрически транспортни средства от BYD. Тези коли ще бъдат налични за клиентите на Sixt в Европа през четвъртото тримесечие на 2022 година След това, в интервала до 2028-а Sixt ще закупи още към 100 000 електрически транспортни средства.

Освен това BYD и Sixt са се съгласили да проучат опциите за съдействие в разнообразни райони на света.

Sixt съобщи, че ще стане първата компания за коли чартърен в Европа, която предлага коли BYD, като първият модел ще бъде BYD ATTO 3, електрически SUV в C сегмента.
 Снимка 589899
Източник:

Фирмите за коли чартърен в Европа бяха ударени съществено от пандемията и доста от тях не съумяха да се възстановят, даже откакто търсенето се възвърне. За втора поредна година рецесията във веригата за доставки, подхранвана от световния дефицит на полупроводници, ограничи производството на коли и остави производителите на коли с по-малко транспортни средства за продажба на компании за отдаване чартърен.

" Много компании за коли чартърен понижиха автопарка си по време на пандемията и не могат просто да се върнат към естествените размери на автопарка в този момент, когато търсенето нараства ", сподели пред Fortune Андреас Шифелхолц, ръководещ шеф на уеб страниците за коли чартърен.

Сред най-големите компании за отдаване чартърен в Европа единствено Avis Budget Group Inc. и Sixt SE са съумели да се върнат към равнищата на автопарка си от 2019 година, демонстрират докладите на фирмите. Europcar Mobility Group и Hertz Global Holdings Inc., които оповестиха банкрут на фона на колапса на туристическата промишленост през 2020 година, към момента не са се върнали към предходния си размер.
 Снимка 589898
Източник:

Някои компании за коли чартърен са трансформирали възобновяване на търсенето в облага. Според съизпълнителния шеф на Sixt, Александър Сикст, цените няма да паднат скоро.

" Смятаме, че цените ще запазят това равнище най-малко през по-голямата част от 2023 година ", сподели той. Разходите за туристическо настаняване, въздушни пътувания и нови транспортни средства се покачиха през последните години, до момента в който цените на колите чартърен са в застой от десетилетие, сподели още Сикст.

Не чака и неотдавнашен спад на интереса от страна на почиващите. Въпреки спомагателните разноски от възходящите цени на горивата, " прогнозите за търсенето за това лято не виждат забележителен спад ", сподели той.
 Снимка 589901
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР