Германската компания Villeroy & Boch успешно завърши придобиването на белгийската

...
Германската компания Villeroy & Boch успешно завърши придобиването на белгийската
Коментари Харесай

Заводът на „Идеал Стандарт“ в Севлиево вече е с нов собственик

Германската компания Villeroy & Boch сполучливо приключи придобиването на белгийската група Ideal Standard. С това заводът в Севлиево – един от най-големите на територията на България – към този момент има нов притежател.

Финализирането на договорката идва след, в това число и от българската Комисия за защита на конкуренцията (КЗК). Придобиването бе утвърдено в Австрия, Египет, Франция, Германия, Русия, Румъния, Саудитска Арабия, Обединеното кралство и Тринидад и Тобаго.

Сделката е на стойност към 600 млн. евро. Тя включва осем индустриални уреди.

Целта на Villeroy & Boch със договорката е да усъвършенства своята продуктова гама и да ускори тактиките си за продажба, като включи в портфолиото си спомагателен подбор.

С интеграцията Villeroy & Boch чака да се подреди измежду най-големите производители на артикули за баня в Европа с над 13 000 чиновници.

Ян Петер Тевес ще продължи да управлява бизнеса на Ideal Standard. Обединената компания ще резервира своите марки. Ideal Standard ще бъде интегриран в организацията като обособен клон. Германската община Метлах ще остане централа на Villeroy & Boch Group, а Ideal Standard ще продължи да се ръководи от Брюксел.

Придобиването на Ideal Standard е най-голямата договорка от подобен вид в историята на Villeroy & Boch “, показва Андреас Шмид, ръководител на Надзорния съвет на Villeroy & Boch AG.
В България
В България Ideal Standard Group има цех за санитарна арматура и керамика в Севлиево. Дъщерното сдружение в България действа и като главен център за доставки за пазарите в Източна Европа. В България продукцията е главно под марките Vidima и Ideal Standard.

Според информация в Търговския указател последният оповестен доклад на българското дъщерно сдружение е от 2021 година и демонстрира, че наетите там са малко над 3000 души. Генерираният оборот пък е близо половин милиард лв..
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР